TONIC VENOS 50ML DP

Nou

Sistemul circulator este compus din inimă și vase sanguine. Circulația sângelui se realizează de la inimă spre țesuturi, prin sistemul arterial și de la periferie spre inimă prin sistemul venos.

Mai multe detalii

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

Mai multe informații

Sistemul circulator este compus din inimă și vase sanguine. Circulația sângelui se realizează de la inimă spre țesuturi, prin sistemul arterial și de la periferie spre inimă prin sistemul venos. Venele sunt vase sanguine prevăzute cu un sistem de valve care previn curgerea retrogradă a sângelui și asigură circulația unidirecțională spre inimă. Circulația venoasă este solicitată chiar prin forța gravitațională, insuficiența venoasă cronică afectând în special circulația de la nivelul membrelor inferioare, ea apărând ca urmare a instalării unui defect de închidere a valvelor venoase. Insuficiența venoasă cronică prezintă următoarele simptome: edeme și senzație de greutate la nivelul membrelor inferioare, durere la mers, varice, crampe, ulcere tegumentare, etc. Factorii favorizanți care pot conduce la apariția bolii sunt: ereditari, tromboza venoasă, vârsta înaintată, obezitatea, sarcina, ortostatismul prelungit (statul îndelungat în picioare), sedentarismul, etc. La nivelul circulației venoase mai pot apărea și alte boli, cum ar fi: flebită, tromboflebită, varice, hemoroizi, etc.
Produsul TONIC VENOS este o soluție hidroalcoolică obținută dintr-un amestec de plante cu acțiune anticoagulantă, antiinflamatoare și tonică asupra peretelui venos, fiind recomandat în tulburări ale circulației venoase.

LĂMÂIE (Citrus limonum)
Originară din Asia tropicală și arhipelagul Malay, lămâia a fost mult timp utilizată pentru prevenirea holerei. Fructul conține: un ulei volatil (alcătuit din limonen, α și γ-terpinen, β-bisabolen, α și β-felandren, terpinolen), flavone (citrină, limocitrină, diosmină, quercetol, izoramnetol), cumarine și furanocumarine (scopoletol, umbeliferonă, bergaptol, bergapten, citropten, 5-geranoxi-8metoxi-psoralen), substanțe bioactive cu acțiune anticoagulantă, antiinflamatoare, care scad permeabilitatea capilarelor și le cresc rezistența. Datorită acestor proprietăți, lămâile pot fi utilizate ca adjuvant în: fragilitate capilară, insuficiență venoasă cronică, flebite, tromboflebite, varice și hemoroizi. Alte acțiuni: antibacterian, antiviral, sedativ, stomahic și carminativ.

PORTOCALĂ (Citrus aurantium)
Portocalul este un arbore cu înălțimea de 8-12m originar din India și China. În medicina tradițională chineză, portocalele se folosesc pentru îmbunătățirea energiei chi și calmarea sistemului nervos. Fructul conține: flavone (hesperidozidă, neohesperidozidă și naringozidă), ulei volatil (alcătuit din limonen, terpinolen, geraniol, citronelol, citronelal, α-terpineol), cumarine și furanocumarine (bergapten, bergaptol, aurapten, citropten, scoparonă), substanțe bioactive cu acțiune anticoagulantă, antiinflamatoare, stimulentă a circulației sanguine, care scad permeabilitatea capilarelor și le cresc rezistența. Datorită acestor proprietăți, portocalele pot fi utilizate ca adjuvant în: insuficiență venoasă cronică, flebite, tromboze, varice, hemoroizi și fragilitate capilară. Alte acțiuni: antispastic, ușor colagog, stomahic, sedativ, tonic amar, antiseptic.

GRAPE FRUIT (Citrus paradisi)
Fructul de grape fruit este utilizat în medicina tradițională pentru tratarea diabetului zaharat și întărirea sistemului imunitar. În compoziția sa au fost identificate: un ulei volatil (alcătuit din citral, citronelal, mircen și limonen), flavone, cumarine și furanocumarine, substanțe bioactive cu acțiune anticoagulantă, antiinflamatoare, care scad permeabilitatea capilarelor și le cresc rezistența. Alte proprietăți: antiseptic, stomahic, tonic amar, coleretic și colagog.

MESTEACĂN (Betula pendula)
Mesteacănul este un arbore cu trunchiul subțire și scoarța albă care crește până la altitudini de 1550m. Frunzele de mesteacăn conțin: saponozide triterpenice de tip lupeolic (betulinol, acid betulinic, acid platanic) și heterozide fenolice (monotropitozidă și betulozidă), substanțe bioactive cu acțiune diuretică, hipocolesterolemiantă și antiinflamatoare care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul hipercolesterolemiei, aterosclerozei și complicațiilor acesteia (cardiopatie ischemică, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, arterită obliterantă și accident vascular cerebral). Alte proprietăți: antilitiazic și antibacterian.

PĂDUCEL (Crataegus monogyna)
Atât florile cât și fructele sunt un adevărat elixir în bolile cardiovasculare motiv pentru care, păducelul este una din cele mai folosite plante din Europa, unde aceste afecțiuni constituie cauza numărul unu de mortalitate. În compoziția plantei au fost identificate: flavonozide (hiperozidă, rutozidă, kaempferol), proantocianidoli, amine (colină și acetilcolină) și acizi triterpenici (ursolic, oleanolic și crataegolic), substanțe bioactive cu acțiune vasodilatatoare, care îmbunătățesc activitatea circulatorie și ajută la refacerea epiteliilor vasculare. Alte proprietăți: tonic cardiac, antihipertensiv, antianginos, antiaritmic, sedativ.

ISOP (Hyssopus officinalis)
Isopul este o plantă folosită de mii de ani în terapie pentru tratarea diferitelor afecțiuni. În compoziția plantei au fost identificate: un ulei volatil (alcătuit din α și β-pinen, geraniol, borneol, limonen și felandren), flavonoide (diosmină și hesperidină), antocianozide și acizi triterpenici (ursolic și oleanolic), substanțe bioactive cu acțiune vasodilatatoare, capilaro și vasoprotectoare, care permit administrarea plantei ca adjuvant în tratamentul insuficienței venoase cronice și fragilității capilare. Alte proprietăți: antiastmatic, anticataral, expectorant, antispastic, tonic respirator, tonic digestiv, antilitiazic biliar, stomahic, carminativ și emenagog.

Actiuni

PRINCIPALE:
anticoagulant, antiinflamator, capilaro și vasoprotector, scade permeabilitatea și crește rezistența capilarelor, îmbunătățește activitatea circulatorie, ajută la refacerea epiteliilor vasculare, diuretic, hipocolesterolemiant, vasodilatator.

ALTE ACȚIUNI:
antispastic, stomahic, carminativ, antiseptic, tonic cardiac, antianginos, antihipertensiv, antiaritmic, expectorant, sedativ.


Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: insuficiență venoasă cronică, flebită, tromboze, tromboflebită, varice, hemoroizi, fragilitate capilară, edeme la nivelul membrelor inferioare, hipercolesterolemie, ateroscleroză, senzație de picioare grele.


Administrare

Intern: câte o linguriță de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 3 luni, urmate de o lună pauză.


Contraindicatii

sarcină, alăptare, copii sub 16 ani, alergie la oricare din componentele produsului. Datorită conținutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, steatoză hepatică și ciroză hepatică.


Precautii

Persoanele foarte slăbite, devitalizate, vor utiliza jumătate din doza prescrisă în prospectul produsului și nu vor realiza cure mai lungi de 3 săptămâni cu 3-4 zile pauză între ele.

13 alte produse în aceeași categorie