CEAI DE HIBISCUS 50GR DP

Nou

Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, fiind originară de la tropice. Florile, de o frumusețe luxuriantă, au fost utilizate de-alungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant și răcoritor, în tratarea afecțiunilor renale și digestive.

More details

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

More info


Hibiscus este o plantă care face parte din familia Malvaceae, fiind originară de la tropice. Florile, de o frumusețe luxuriantă, au fost utilizate de-alungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant și răcoritor, în tratarea afecțiunilor renale și digestive. În Malaezia, se folosește sucul proaspăt obținut din calicele plantei, datorită conținutului ridicat în vitamina C și antocianozide, iar în Caraibe, băutura obținută din fructele proaspete este nelipsită în cadrul sărbătorilor de Crăciun.

COMPOZIȚIE CHIMICĂ:
antocianozide (delfinidol, hibiscozidă, gosipetină, herbacitrină), acizi organici (hibiscic, citric, ascorbic, malic, tartric, protocatehic), mucilagii, etc.

Actiuni

antihipertensiv, diuretic, antispastic intestinal și uterin, antiseptic, tonifiant, stimulează activitatea cerebrală îmbunătățind atât eforturile intelectuale cât și pe cele fizice, antioxidant, ușor expectorant, antifebril.


Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: hipertensiune arterială, edeme, afecțiuni respiratorii (febră, tuse, infecții la nivelul tractului respirator).


Administrare

-pulberea – planta se macină fin cu o râșniță electrică. Se ia o linguriță rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ține sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.
-maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menține timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30min. înainte de mese.
-infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menține timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară și se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30min. înainte de mese.


Contraindicatii

alăptare, alergie la hibiscus.


Precautii

În doze mari are efect de reducere a fertilității.

17 alte produse în aceeași categorie