TINCTURA DE ROINITA 50ML DP

Nou

Roinița face parte din familia Lamiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovate și flori albe-liliachii. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăților terapeutice deosebite, a fost menționată de Plinius și Dioscoride, care afirmau că frunzele de roiniță înmuiate în vin și aplicate extern se foloseau pentru vindecarea rănilor, a mușcăturilor veninoase și înțepăturilor de scorpion.

More details

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

More info

Roinița face parte din familia Lamiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovate și flori albe-liliachii. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăților terapeutice deosebite, a fost menționată de Plinius și Dioscoride, care afirmau că frunzele de roiniță înmuiate în vin și aplicate extern se foloseau pentru vindecarea rănilor, a mușcăturilor veninoase și înțepăturilor de scorpion. În Evul Mediu, medicul și alchimistul elvețian Paracelsus, utiliza planta în tratamentul bolilor de inimă. În medicina tradițională se întrebuințează ca remediu pentru reglarea psiho-emoțională, normalizarea funcției cardiace și ameliorarea proceselor cognitive. Se mai numește alămâiță, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisă, roiște, etc.

ulei volatil (alcătuit din citronelal, geranial, neral, cis și trans-ocimen, β-cariofilen), acizi polifenolcarboxilici (cafeic, clorogenic, rosmarinic), acizi triterpenici (ursolic și oleanolic), flavonozide (derivați ai luteolinei și kaempferolului), cumarine (esculetol), principii amare, etc.

Actiuni

INTERN:
sedativ, reglator psiho-emoțional, stimulent al memoriei, antispastic, analgezic, stomahic, coleretic și colagog, carminativ, antiseptic, slab antidiareic, antiemetic, antiherpetic, antitiroidian, antigonadotropic, stimulează pofta de mâncare.

EXTERN:
cicatrizant, antiseptic, calmant.


Indicatii

INTERN:
se utilizează ca adjuvant în: stări de nervozitate, stress, anxietate, depresie, insomnii, afecțiuni gastro-intestinale pe fond nervos, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, tulburări de memorie, dureri de cap, migrene, nevralgii, vertij (amețeală), hipertiroidie, ulcer gastro-duodenal, dischinezii biliare, indigestii, meteorism (balonare), colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, grețuri, vărsături.

EXTERN:
se utilizează ca adjuvant în: eczeme și răni superficiale.


Administrare

INTERN:
Se ia, de regulă, o linguriță de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

EXTERN:
Se aplică local sub formă de tamponări cu soluția diluată, obținută prin adăugarea unei lingurițe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar).


Contraindicatii

hipotiroidie, sarcină, alăptare, alergie la roiniță.

17 alte produse în aceeași categorie