TINCTURA DE GENTIANA 50ML DP

Nou

Gențiana face parte din familia Gentianaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze ovat-lanceolate și flori de culoare albastru-azuriu, în formă de trompetă, care crește la marginea pădurilor sau pe dealuri. Potrivit istoricului și naturalistului roman Plinius ce Bătrân, denumirea științifică a plantei 'Gentiana' provine de la Gentius (180-68 î.C.), ultimul rege ilir, care a descoperit proprietățile sale vindecătoare.

More details

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

More info

Gențiana face parte din familia Gentianaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, cu frunze ovat-lanceolate și flori de culoare albastru-azuriu, în formă de trompetă, care crește la marginea pădurilor sau pe dealuri. Potrivit istoricului și naturalistului roman Plinius ce Bătrân, denumirea științifică a plantei ''Gentiana'' provine de la Gentius (180-68 î.C.), ultimul rege ilir, care a descoperit proprietățile sale vindecătoare. Gențiana a fost utilizată la fabricarea băuturilor alcoolice tonice și a bitterului, în medicina tradițională fiind însă întrebuințată pentru tratamentul icterului. Se mai numește lumânărica-pământului, ghințură, coada-lupului, fierea-pământului, lumânărea, iarba-tăieturii, ințură, etc.

principii mare de tip secoiridoidic (gențiopicrozidă, amarogentină, amaropanină, amaroswerină), derivați ai xantonei (gentizină și izogentizină), alcaloizi monoterpenici (gențianină, gențianidină și gențioflavină), fitosteroli (gentiosterol), taninuri, pectine, acid gentizic, enzime, etc.

Actiuni

stimulent al secrețiilor gastrice și biliare, hepatoprotector, regenerant al celulei hepatice, antipiretic, antimalaric, antihelmintic, detoxifiant, stimulent al sistemului nervos central la doze mici și inhibitor în doze mari, depresiv al sistemului cardiovascular (efect secundar).


Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: anorexie, gastrite hipoacide, diskinezii biliare, hepatite, colecistite acute și cronice, indigestie, balonare, febră, viermi intestinali, malarie.


Administrare

Se ia, de regulă, câte o linguriță de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar), de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.


Contraindicatii

sarcină, alăptare, gastrită hiperacidă, ulcer gastric, alergie la gențiană.


Precautii

REACȚII ADVERSE:
hiperaciditate gastrică

17 alte produse în aceeași categorie