SUNATOARE 60 CPR DP

Nou

Este la ora actuală planta medicinală cea mai folosită din lume datorită proprietăților sale tonice hepatice, antidepresive, antiinfecțioase și calmante excepționale. Este întâlnită în toată țara.

More details

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

More info

Este la ora actuală planta medicinală cea mai folosită din lume datorită proprietăților sale tonice hepatice, antidepresive, antiinfecțioase și calmante excepționale. Este întâlnită în toată țara. Însușirile terapeutice sunt asigurate de complexul de principii active pe care le conține planta, unde componentul principal îl constituie hipericina, alături de o serie de izomeri, rezine, tanin, flavonozde, acizii cafeic și clorogenic, carotinoide provenite din petale, în scepial luteină, violaxatină, luteoxantină, cis-trollixantină, trolli-crom.
Principiile active au proprietăți antispastice, astringente, cicatrizante, vasodilatatoare și hipotensive, antiinflamatoare, colagoge, antispastice, antibiotice, antidiareice, antidepresive. Ele diminuează sau înlătură spasmele sau contracturile involuntare ale muschilor aflați în structura viscerală; taninurile asigură precipitarea proteinelor din lumenul intestinal, producând o acțiune hemostatică locală; favorizează diminuarea și înlăturarea inflamațiilor; favorizează secreția de bilă; diminuează procesele inflamatorii hepatice cronice și pe cele intestinale; au proprietatea de a distruge microorganismele ce se găsesc pe mucoasa gastrointestinală sau pe tegument; intern acționează eficient împotriva putrefacțiilor din intestinul gros; acționează bacteriostatic, bactericid, antivirotic, antifungic; ameliorează sau înlătură stările depresive fiind indicată în tratarea depresiilor simptomatice și reactive, depresii nevrotice, distoniei vegetativă, sindromul pshihovegetativ, în enuresis, pavor nocturn la copii.
Planta este folosita în hepatite acute, hepatite cronice evolutive, colite cronice, ulcer gastric, diaree.
Medicina populară îi acordă credit ca balsamic antiinflamator al căilor bronșice și genito-urinare, ca antihemoragic, antihemoroidal, antinevralgic, cicatrizant în tratamentul gingivitelor, arsurilor.

unătoare (Hypericum perforatum) - 500mg

excipienti: Celuloză microcristalină, Lactoză, Aerosil

Actiuni

antispastică, astringentă, cicatrizantă, vasoldilatatoare, hipotensivă, antiinflamatoare și colagogă, antiseptică, antibiotică, antidiareică.


Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: antidepresiv, antilitiazic, antiinfecțios general, anxiolitic, antiseptic intestinal, calmant, coleretic și colagog, emetic, somnifer, tonic hepatic, hepatită virală A, B și C, ciroză inițială, dischinezie biliară (fiere leneșă), pietre la bilă, gastrită și ulcer pe fond de stres, infecții intestinale (colită, enterită, enterocolită), intoxicații alimentare, indigestie, migrenă, insomnie, stări de anxietate (teamă fără motiv) nocturnă, somn agitat, coșmaruri, enurezis nocturn (urinare involuntară în timpul somnului), depresie, depresie însoțită de anxietate, fobii, stări de iritare, nevroze diverse, psihoze (adjuvant), stres puternic și boli cauzate de stres, hipertensiune, arsuri la stomac, infecții virale care se agravează la stres (cum ar fi herpesul), erupții alergice etc.


Administrare

PENTRU ADULȚI ȘI COPII PESTE 14 ANI: 1 comprimat de 3 ori pe zi înainte de mese (adulții pot lua și de 3 ori pe zi câte 2 comprimate pe perioade scurte, de 2-3 săptămâni, în situații solicitante).
PENTRU COPII INTRE 10 SI 14 ANI: ½ comprimat de 3 ori pe zi, înainte de mese.
PENTRU COPII SUB 10 ANI: este recomandat dupa vârstă și greutate, cu avizul medicului.
Comprimatele se iau cu puțină apă sau se pot suge (absorbția este mult mai rapidă și efectul mai intens).


Contraindicatii

Graviditate și lehuzie. Prudență în caz de intoleranță la lactoză.

17 alte produse în aceeași categorie