PASSIFLORA 60CPR DP

Nou

Passiflora, floarea pasiunii sau maracuja sunt denumiri pentru aceeași plantă, originară de pe continentul american. Este o plantă agățătoare, ce poate ajunge până la 12 m lungime.

More details

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

More info

Passiflora, floarea pasiunii sau maracuja sunt denumiri pentru aceeași plantă, originară de pe continentul american. Este o plantă agățătoare, ce poate ajunge până la 12 m lungime.
Passiflora a fost “descoperită” în 1569 în Peru de către un medic spaniol pe nume Monardes, care a studiat folosirea plantei de către indigeni,.iar la întoarcerea sa în “Lumea Veche” a adus planta cu el, aceasta devenind rapid un remediu renumit pentru calitățile sale calmante și sedative. De asemenea, cuceritorii spanioli din Mexic și din America de Sud, au învățat de la populația aztecă să utilizeze această plantă. De la introducerea sa în sistemele medicale europene ca remediu pe bază de plante, passiflora este utilizată pe scară largă ca și sedativ, antispastic și tonic nervos.
Legenda povestește că Iisus Christos, agonizând pe cruce, a lăsat să cadă o picătură din sângele său asupra unei flori mici, albe, sărăcăcioasă ca formă. Atinsă de sângele divin, floarea s-a transformat imediat: simbolul crucii a apărut și s-a colorat în roșu, “cuiele” și “ciocanul” apărând și ele în centrul florii. Frumusețea ei evocă instrumentele patimilor lui Christos: corola reprezintă coroana de spini, cele 3 stiluri ale pistilului cuiele, iar staminele ciocanul.
În tratament este folosită planta întreagă ce conține pricipii active eficiente: alcaloizi, kaempferol, acid pasifloric, pasiflorina, quercetin, serotonina, sitosterol, stigmasterol, flavonoizi.

Passiflora(Passiflora incarnata) - 500mg

excipienti: Celuloză microcristalină, Lactoză, Aerosil

Actiuni

calmant, antispastic, analgezic, hipotensor, somnifer (induce o stare de somn odihnitor, de buna calitate), sedativ.

Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: anxietate, distonie neuro-vegetativă, stări de iritabilitate și/sau tensiune psihică, stres, insomnie, nevralgii, cefalee, colici (gastro-intestinale, renale, anexiale), gastro-enterocolite, dismenoree, astm, tahicardie, aritmii cardiace, sindrom hiperkinetic cardio-vascular (palpitații, dureri precordiale neanginoase). O indicație terapeutică tradițională este și insuficiența cardiacă cronică.

Administrare

PENTRU ADULȚI ( PESTE 18ANI): de 2 ori pe zi câte 1 comprimat (nu dă dependență).
PENTRU COPII INTRE 14 SI 18ANI: de 1-2 ori pe zi câte ½ comprimat, înainte de mese.
PENTRU COPII SUB 14 ANI: cu avizul medicului.
Comprimatele se iau cu putina apa sau se pot suge.

REACȚII ADVERSE: rar pot aparea erupții, prurit (mâncărimi), dificultăți de respirație (senzație de apăsare în piept), inflamații ale pielii sau vaselor de sânge (vasculite).


Contraindicatii

alergie specifică, în cazul șoferilor și al persoanelor care muncesc în condiții periculoase (poate scădea atenția).
Prudență în cazuri de intoleranță la lactoză(contine doze mici de lactoza).
Cu recomandarea medicului pentru pacienții cu boli cardio-vasculare, copii sub 14 ani, gravide și lehuzele (pentru acestea din urmă recomandăm melisa și/sau lavandă sub formă de infuzie slabă sau aromoterapie cu uleiuri volatile din aceleași plante).

17 alte produse în aceeași categorie