Antidepresiv

Nou

Depresia este o afecțiune specifică vremurilor noastre, fiind una dintre cele mai des întâlnite din lume.

More details

DACIA PLANT

Momentan nu primim comenzi.

More info

Depresia este o afecțiune specifică vremurilor noastre, fiind una dintre cele mai des întâlnite din lume. O persoană din cinci poate suferi de depresie la un moment dat în viață.
Depresia poate afecta atât femeile cât și bărbații, indiferent de vârstă și de mediul în care trăiesc. Starea de depresie poate fi legată de o serie de cauze fizice, cum ar fi: o alimentație incorectă, fără alimente vii, lipsa exercițiilor fizice sau unele boli. Chiar și folosirea frecventă a energizantelor poate duce la depresie datorită distrugerii circuitelor chimice ale creierului.

Câteva simptome ale depresiei sunt: sentimente persistente de tristețe, pierderea încrederii în sine, pierderea bucuriei față de lucrurile care altadată erau plăcute și interesante,  pierderea speranței, stare de neajutorare și de zădărnicie, agitație sau anxietate, dificultăți în muncă și în comunicare, dificultăți de concentrare. Simptome fizice pot fi: oboseală, pierderea energiei, probleme cu somnul, pierderea apetitului sau exagerarea cu mâncatul și pierderea apetitului sexual.

Roiniță (Melissa officinalis) - 100mg
Plantă miraculoasă pentru secolul nostru, roinița este extrem de valoroasă datorită acțiuni sale de reglare psiho-emotională și de stimulare a memoriei. Planta conține principii active valoroase: flavonoide, triterpene, uleiui volatile (dintre care cel rosmarinic îi conferă calitățile reglatoare mentale). Alte efecte benefice ale roiniței sunt: sedativ, tranchilizant, analgezic, antiinflamator, antispastic, carminativ

Angelica (Angelica Archangelica) - 50mg
Plantă extrem de viguroasă, angelica este totodata o plantă sacră care atrage rezonanțe angelice în ființă. Este extrem de bogată în principii active: uleiuri esențiale, cumarine, furanocumarine, acizi grași, taninuri și săruri minerale etc. Angelica este o plantă cu gust amar și picant care ajută detoxifierea organismului prin reglarea funcției digestive. Este folosită de obicei pentru calitățile sale de tonic digestiv, carminative, colagog, antidepresiv excelent, stimulent cerebral și în plus, are și un rol de potențare a acțiunilor celorlalte componente ale amestecului.

Armurariu (Sylibum marianus) - 50mg
Este o plantă țepoasă de aproape un metru înălțime, cu tulpini și frunze de un verde sters, cu flori lila-violet foarte frumoase, care fac niște semințe cu gust amărui. Acest scaiete este printre cele mai utilizate plante medicinale din lume. Conferă regenerare amplă resimțită în întregul organism. Practic, armurariul este una dintre plantele cu acțiunea cea mai intensă și mai complexă la nivel hepatic. Anihilează (atunci când se administrează la timp) efectele otrăvirii cu ciuperci, efectele nefaste ale supradozării unor medicamente sau intoxicațiile cu substanțe chimice. Semințele conțin silimarina formată din flavonide, silibina, silidianina, silicristina, betaina hcl, aminoacizi, glicina, cisteina, leucina, tiramina, acid glutamic, 1-2 aminobutiric, polihidroxil cromone, lipide, cu proprietăți eupeptice, tonic amare, hepatoprotectoare; acțiunea de împiedicare a distrucției și de reconstrucție a celulei hepatice.

Busuioc (Occimum basilicum) - 50mg
Este o plantă  medicinală cu rezonanțe sacre, recunoscuta în mai multe zone ale lumii, de mii de ani ca una dintre plantele cu proprietăți vindecătoare remarcabile. Florile delicate și mirosul rafinat al busuiocului se regăsesc în ritualul creștin ortodox al stropirii cu agheasmă, el fiind pus la icoane pentru a chema protecția lui Dumnezeu sau ținut sub pernă de ziua Sfântul Andrei pentru aflarea ursitului, etc. În afara efectelor menționate în tradiția populară, numeroase studii științifice au confirmat efectele de excepție ale plantei, dintre care cele mai semnificative sunt cele antiinfecțioase (respiratorii mai ales), întineritoare și revigorante, stimulente imunitare, antidepresive .

Calomfir (Chrysanthemum balsamita) - 50mg
Planta aromatica sau decorativă care crește in tufe, cu formă rotundă, întâlnită în Europa și Asia. Răspândită în sudul și sud-vestul Asiei. Mai este denumită și busuiocul-fetelor, busuiocul-sfintelor, izma-Maicii-Preciste. Întreaga plantă, dar mai ales florile, au miros asemănător cu cel de izmă sau roiniță. Este valoroas in afectiuni digestive, respiratorii, reglarea menstrelor, prin continutul de uleiuri aromatice valoroase este un reglator psioho-emotional si antidepresiv excelent. scortisoara(cinnamonum zeylanicum) Scortisoara este un condiment care a fost folosit de aproape 4.000 de ani ca remediu natural in multe culturi. In general, scortisoara era folosita ca remediu impotriva frigului; extremitatile reci, crampele musculare, durerile cauzate de raceala sau gripa, durerile de articulatii, indigestia, dar si lipsa poftei de mancare erau tratate; noi am ales-o in acest amestec antidepresiv pentru ca stimuleaza nu numai apetitul alimentar dar si „pofta de viata” reuseste sa-i dinamizeze pe ce plictisiti, nemotivati!,”fara chef”.

Scorțișor (Cinnamonum cassia) - 50mg
Scorțișoara este coaja de culoare roșcat-cenușie a scorțișorului, un arbore mic, exotic, veșnic verde, care atinge 10 până la 15 metri înălțime. Este originar din Sri Lanka și din sudul Indiei. Denumirea de scortișoară este un termen grec derivat (kinnamomon) al denumirii indoneziene a plantei (kayu manis - lemn dulce). Gustul, aroma și anumite efecte curative se datorează aldehidei cinamice, iar uleiul esențial mai conține acid cinamic, etil-cinamat, eugenol, betacriofilen, linalool, metil-chavicol, etc. In general, scorțișoara era folosită ca și remediu împotriva frigului, extremitățile reci, crampele musculare, durerile cauzate de răceala sau gripă, durerile de articulații, indigestia, dar și lipsa poftei de mâncare erau tratate cu scorțișoara.
In practica Ayurveda, cea mai veche metoda de vindecare a omului, originară din India, scortișoara este bună pentru circulatie și digestie, mai ales în cazurile de răceală. Este folosită pentru a fortifica corpul și de asemena pentru a alina durerile menstruale.
In China, ramurile de scorțișoară sunt folosite pentru stimularea transpirației, imediat ce au apărut primele simptome de răceala sau gripă.
Componenții activi din scorțișoară sunt polimeri polifenolici de tip A (oligomeri procianidinici de catechina-epicatechina de tip A (dublu linka-ți)), denumiți uneori în mod eronat "metil-hidroxi-calcon-polimer (MFCP)", cu ajutorul cărora s-a reușit, în laborator, creșterea metabolismului glucozei de până la 20 de ori.

Cacao (theobroma cacao) - 35mg
Este obținută din semințele arborelui de cacao originar din America centrala și de sud. În Puerto Escondido (Honduras, America Centrală), descoperirile arheologice au găsit vase cu teobromină ce datează din anii 1.100 î.Hr. Aztecii cunosc arborele de cacao, fiind considerat sfânt, un dar al zeului Quetzalcoatl). Boabele de cacao serveau și ca monedă la azteci. Conchistadorii spanioli au descoperit repede valoarea aurului brun, ei au găsit 25.000 de chintale de cacao în încăperile tezaurulului lui Montezuma (cantitate imensa tinind seama ca un sclav din acea perioada costa 100 de boabe de cacao).
Cacaoa are efect antioxidant, simulent, regenerator, vitaminizant. Conține teobromină, serotonină, cofeină și salsolinol. Teobromina este un stimulent moderat dar de durată al sistemului nervos central. Cofeina se găsește într-o cantitate mai redusă decât în cafea. Cacaoa ajută la păstrarea unor nivele de serotonina adecvate în creier. Denumită și “molecula fericirii”, serotonina este un neurotransmițător care ajută la menținerea unei stări de bună dispoziție, împlinire, satisfacție. Cardiologii elvețieni și americani numesc ciocolata amăruie cu un procent de 70 % cacao ca fiind „aspirină dulce”, ce reduce afecțiunile cardiace și incidența trombozelor. De asemenea se constată efectul pozitiv al flavonelor din cacao cu scăderea depunerilor pe pereții vaselor de sânge. La persoanele sănătoase consumatoare de cacao s-a observat o încetinire a fenomenului de îmbătrânire prematură a pielii și reducerea clară a incidenței bolilor cardiovasculare.

Fenicul (Foeniculum vulgare) - 35mg
Este o plantă condimentară cunoscută, care datorită uleiului volatil din compoziție, are o acțiune rapidă de regenerare psihoemotională și de stimulare mentală. Planta are efect calmant, conferă o stare de confort și mulțumire, fiind utilă pentru persoanele nervoase, iritabile.

Mentă (Menthe piperita) - 35mg
Foarte folosită din cele mai vechi timpuri, menta este bogată în uleiuri volatile, conține de asemenea flavone și taninuri. Are acțiune antispastică, digestivă și bronhodilatatoare remarcabilă, deși mai puțin cunoscută, este foarte valoroasă acțiunea sa calmantă psihoemoțională și stimulentă mentală.

Sunătoare (Hypericum perforatum) - 35mg
Plantă românească tradițională. Sunătoarea este una dintre plantele cele mai folosite pe plan mondial, datorită acțiunii sale anxiolitice si antidepresive excepționale. Conține numeroase principii active valoroase, dintre care hypericina este cel mai important. Sunătoarea mai conține și taninuri, proantocianide, quercitina, bioflavonide, vitaminele C și A, săruri minerale. Alături de efectele psihostabilizante, sunătoarea mai este cunoscută și pentru efecte hepatoprotectoare, antiinflamatorii, astringente, etc.

Ylang-ylang (cananga odorata) - 10mg
Este o planta exotica, extrem de plăcut mirositoare. Numele ei înseamnă "Floarea Florilor" iar florile ei bogate cu miros dulceag sunt colorate în roz, mov sau galben, Acesti arbuști înfloresc în zona tropicală, insulele Pacificului de Sud (Filipine, Fiji, Tonga, Samoa, Cook). Ylang Ylang are un conținut bogat în alcooli monoterpenici și aromatici (linalol, geraniol), precum și în esteri. Planta are calități regeneratoare și afodisiace. În uzul cosmetic, uleiul de ylang-ylang stimulează creșterea părului, putând fi folosit ca un balsam natural. Uleiul esențial de ylang ylang are efect liniștitor și calmant, scade tensiunea nervoasă, ajută în perioadele cu acumulari de stres si la scăderea presiunii sângelui.

excipienti: Celuloză microcristalină, Lactoză, Aerosil

Actiuni

antidepresiv, antispastic, anxiolitic, mentine nivele optime de serotonina la nivelul creierului

 

Indicatii

se utilizează ca adjuvant în: depresie reactivă, depresie endogenă ,depresie post-natală (când mama nu alăptează), tulburări afective de sezon, tulburări anxioase, atacuri de panică.

 

Administrare

PENTRU ADULȚI ( PESTE 18ANI): de 3 ori pe zi câte 1 comprimat (nu dă dependență).
În perioade solicitante, pe perioade scurte de 2-3 săptămâni, se pot administra de 3 ori pe zi câte 2 comprimate.
PENTRU COPII INTRE 14 SI 18ANI: de 3 ori pe zi câte ½ comprimat, cu avizul medicului.
Comprimatele se iau cu putina apa sau se pot suge.

 

Contraindicatii

cu avizul medicului pentru copii sub 14 ani, gravide și lehuze care alăpteză (pentru acestea din urmă, recomandăm melisa și/sau scorțișoară sub formă de infuzie slabă, sau aromoterapie cu ulei volatil de ylang-ylang, scorțișoară, busuioc, melisa etc). Prudență în cazuri de alergie la cacao, ciocolată și lactoză.

17 alte produse în aceeași categorie